De Breierij

Alles over dit familiebedrijf

Geschiedenis

Begonnen met schipperstruien en sokken

Wilhelmina Bronmans,  beter bekend als Mien Bronmans is in 1939, op 21 jarige leeftijd begonnen met breien, aanvankelijk nog als hobby en voor vrienden, familie en kennissen uit de omgeving. Haar broer had een parlevinker en voer op de Waal. Hij opperde het idee om schipperstruien en sokken te gaan breien en die vervolgens te gaan verkopen aan de schippers die voorbij kwamen. Dit liep al snel uit de hand en Mien kon het met de breipennen niet meer bijbenen en moest op zoek naar een alternatief. De nood was geboren en er werd een handbreimachine aangeschaft.

Mee geschiedenis

De Breierij organiseert niet alleen maar excursies en rondleidingen voor groepen, we doen nog veel meer. In opdracht van diverse winkeliers, groothandels en ontwerpers, worden exclusieve collecties ontwikkeld en gebreid.

De Breierij is gevestigd in het prachtige dorp Beneden-Leeuwen. Het dorp is gelegen in de provincie Gelderland, gelegen aan de rivier de Waal.

De basis van een kwalitatief hoogstaand artikel is natuurlijk het garen dat gebruikt wordt. Daarom is het ook dat we binnen dit segment alleen werken met een hoogwaardige 50% katoen / 50% acryl kwaliteit.

In combinatie met een groepsbezoek!

Naast een hartstikke leuke excursie kunt u tegen hele interessante prijzen shoppen.

Op dit moment zijn we gesloten voor groepsbezoeken.

Groepsbezoeken zijn, vanwege de voorbereidingen die we moeten treffen, alleen op afspraak mogelijk. Als u dit soort bezoekjes voor uw gezelschap organiseert en u zou graag eerst zelf eens een kijkje komen nemen, dan is dat uiteraard mogelijk. Neemt u in dat geval even contact met ons op om een afspraak te maken.

Afhankelijk van de grootte van de bezoekende groep duurt de gehele excursie ongeveer twee tot twee-en-half uur. De ontvangst, het welkomstwoord en de uitleg krijgt u allen gezamelijk. De rondleiding door De Breierij en het bezoeken van de winkel gebeurt in kleinere groepjes.

Meer over het groepsuitje