Breimachine De Breierij

Geschiedenis

Begonnen met schipperstruien en sokken

Wilhelmina Bronmans,  beter bekend als Mien Bronmans is in 1939, op 21 jarige leeftijd begonnen met breien, aanvankelijk nog als hobby en voor vrienden, familie en kennissen uit de omgeving. Haar broer had een parlevinker en voer op de Waal. Hij opperde het idee om schipperstruien en sokken te gaan breien en die vervolgens te gaan verkopen aan de schippers die voorbij kwamen. Dit liep al snel uit de hand en Mien kon het met de breipennen niet meer bijbenen en moest op zoek naar een alternatief. De nood was geboren en er werd een handbreimachine aangeschaft.

Meer geschiedenis

De Breierij organiseert niet alleen maar excursies en rondleidingen voor groepen, we doen nog veel meer. In opdracht van diverse winkeliers, groothandels en ontwerpers, worden exclusieve collecties ontwikkeld en gebreid.

Lees meer

De Breierij is gevestigd in het prachtige dorp Beneden-Leeuwen. Het dorp is gelegen in de provincie Gelderland, gelegen aan de rivier de Waal.

Route

De basis van een kwalitatief hoogstaand artikel is natuurlijk het garen dat gebruikt wordt. Daarom is het ook dat we binnen dit segment alleen werken met een hoogwaardige 50% katoen / 50% acryl kwaliteit.